top of page

Nova turistična brošura vseh partnerjev

Turistična brošura z naslovom "World War One sites in the Danube Region" je nastala v sklopu dejavnosti projekta NETWORLD, ki je financiran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ERDF) in Instrumenta za predpristopno pomoč (IPA), v okviru Interreg Danube Transnational Programme 2014–2020 (Transnacionalni program za območje Podonavja).

Pripravili so jo predstavniki sodelujočih NETWORLD-projektnih partnerjev, ki so poskrbeli, da je na dveh straneh povzeta najbolj prepoznavna dediščina, povezana s prvo svetovno vojno iz države, iz katere prihajajo (Avstrija, Bolgarija, Bosna in Hercegovina, Češka, Hrvaška, Madžarska, Romunija, Slovaška, Slovenija). Več o tem si lahko sicer preberete na zanimivi spletni strani https:// ww1sites.eu, kjer si lahko ogledate širšo podatkovno bazo dediščine 1. svetovne vojne omenjenih držav, ki je nastala kot rezultat.

Brošura uvodoma spregovori o prvi svetovni vojni, ki se je odvijala na območju Podonavja, na koncu pa predstavi ključne datume oziroma fronte, ki so se v tistih krutih časih odvijale na tem območju. Na zavihkih platnic je bralcu na voljo tudi kratek opis projekta. Bralcu pa postreže tudi z drugimi turističnimi zanimivostmi in informacijami iz območja projektnih partnerjev.

Trenutno je na voljo zgolj v angleškem jeziku, vendar pa je vodja projekta NETWORLD Vesna Kozar iz Posoškega razvojnega centra ob tem že namignila, da partnerji razmišljajo o prevodih v jezike posameznih projektnih partnerjev. V Sloveniji je bilo natisnjenih 2.000 izvodov.

bottom of page