top of page

Projekt NETWORLD kot eden izmed primerov dobrih praks

SOFIJA (Bolgarija) – Na 7. letnem forumu Strategije EU za Podonavje se je med 18. in 19. oktobrom letos zbralo več kot tisoč udeležencev iz cele Evrope. Srečanje je bilo namenjeno pregledu aktualnega dogajanja v okviru programskega obdobja od 2014 do 2020 ter predstavitvi izhodišč za novo programsko obdobje (2020–2027), potekalo pa je v bolgarski prestolnici. Bolgarija namreč letos predseduje omenjeni strategiji.

Med drugim so lahko udeleženci foruma prisluhnili predstavitvam štirih projektov, ki so se oziroma se še vedno izvajajo v okviru štirih prioritet. Organizatorji so za to priložnost izbrali po en projekt, ki so ga predstavili kot primer dobre prakse. V sklopu druge prioritete »Okoljsko in kulturno odgovorno Podonavje«, je bil tako izbran prav projekt NETWORLD. Ta ne le, da prispeva k uresničevanju ciljev podonavske strategije, ampak hkrati zasleduje tudi cilje, ki si jih je EU zastavila ob letu kulturne dediščine. Poleg tega sledi čezmejnemu prenosu znanja o ovrednotenju in ohranjanju kulturne dediščine na upravičenem območju ter širše.


Projekt NETWORLD sta s pomočjo kratkega predstavitvenega filma (ta je na ogled TUKAJ; od 53:00 dalje) udeležencem foruma predstavila vodja projekta Vesna Kozar iz Posoškega razvojnega centra in Miha Uršič iz partnerske Ustanove »Fundacije Poti miru v Posočju«.




bottom of page