top of page

Najbolj sočen START*UP VIKEND na temo turizma

TOLMIN – Med 20. in 22. oktobrom 2017 je v okviru Najbolj sočnega START*UP VIKENDA na temo turizma poslovne ideje razvijalo 21 udeležencev iz severne Primorske, Obalno-kraške, Notranjske in Gorenjske regije. Udeleženci so med drugim razvijali tudi zgodovinski turizem.

Letošnji izobraževalni dogodek je potekal v prostorih Coworking Baze v Tolminu, podprle pa so ga vse tri posoške občine: Bovec, Kobarid in Tolmin. Glavni organizator, Posoški razvojni center (PRC), je letos tovrstno izobraževanje nadgradil s pomočjo treh mednarodnih projektov NETRWORLD, e-MOTICON in Tolmin, Alpsko mesto leta 2016.

Novost letošnjega Najbolj sočnega START*UP VIKENDA na temo turizma so predstavljali trije izzivi, ki jih je PRC udeležencem ponudil kot dodatno možnost za razvijanje in popestritev osnovne startup ideje.

Izzive so prvi dan predstavili trije motivatorji: Damijan Hrovat, strokovnjak za e-mobilnost iz Društva e-mobilnost Slovenija, Maša Klavora, strokovna sodelavka iz Ustanove »Fundacija Pot miru v Posočju« in Matjaž Marušič, dober poznavalec problematike Bohinjske proge.

Vse tri dni je udeležence dodatno izobraževal in usmerjal Mitja Mikuž, glavni mentor iz Primorskega tehnološkega parka, kateremu je v soboto in nedeljo na pomoč priskočil še mentor Matej Peršolja, sicer direktorstartuppodjetja Protectus d.o.o.

Drugi dan so po skupinah zaokrožili še Damijan Hrovat, strokovnjak za e-mobilnost, Društvo e-mobilnost Slovenija, Petra Čad, strokovnjakinja za kulturni turizem, in Klemen Košič, poznavalec problematike Bohinjske proge, ki so udeležencem po potrebi priskočili na pomoč z lastnimi vidiki na problematiko.

Zadnji dan je organizator skupaj z mentorji na generalki izbral tri najboljše ideje, ki so se širši javnosti in šestčlanski ocenjevalni komisiji predstavili na zaključnem dogodku, ki se je odvijal v Hotelu Dvorec v Tolminu.

Več o nagrajenih startup idejah si lahko preberete tukaj.

bottom of page