top of page

Drugo srečanje projektnih partnerjev

BUKAREŠTA (Romunija) – Partnerji projekta NETWORLD so se 27. in 28. novembra 2017 mudili v romunski prestolnici, kjer so na drugem skupnem srečanju pregledali opravljeno delo po predvidenih dejavnostih in razpravljali o odprtih vprašanjih.

Drugi dan je sledila mednarodna strokovna konferenca z naslovom Dediščina prve svetovne vojne kot potencial v turizmu, na kateri je med drugim sodelovalo tudi pet slovenskih predstavnikov, in sicer:

• vodja projekta Vesna Kozar, iz Posoškega razvojnega centra,

Maša Klavora, mag. Tadej Koren in Urška Lazar, predstavniki partnerske Ustanove »Fundacije Poti miru v Posočju", ter

Petra Čad, iz pridruženega partnerstva Slovenske turistične organizacije (STO).

Na konferenci so med drugim razpravljali o tem, kakšen potencial za kulturni turizem predstavlja dediščina prve svetovne vojne. Predstavniki držav Podonavja so predstavili svoje izkušnje pri trženju kulturnega turizma in primere dobrih praks v svojih državah. Leto 2018 pa bo na ravni EU tudi tako imenovano leto kulturne dediščine. Zato je Čadova ob tej priložnosti zbranim predstavila Operativni načrt trženja kulturnega turizma Slovenije 2018–2022, kjer so podane različne dejavnosti, s katerimi namerava Slovenija z vidika kulturnega turizma v naše kraje privabiti različne ciljne skupine turistov. Maša Klavora pa je predstavila še osnutek blagovne znamke Pot miru ("Walk of Peace"), ki se bo skozi projekt NETWORLD širila na območje Podonavja.

bottom of page