top of page

Idejni načrt za Sabotin – Park miru

SABOTIN – V okviru projekta NETWORLD smo v tem času že dobili tudi idejni načrt za izvedbeni projekt Sabotin – Park miru.

Ta obsega načrt informacijskega centra za obiskovalce z okolico (oprema razstavnih in sprejemno-trgovskih prostorov in sobe planinskega društva), vključuje pa tudi ureditev muzeja na prostem, informacijskih točk, dveh krožnih tematskih pešpoti in pripravo osnovnih grafičnih razpoznavnih elementov.

Poleg tega je vanj zajet tudi mobilni turistični vodnik oziroma izdelava mobilne aplikacije za pametne telefone, s pomočjo katere bo lahko uporabnik sprejemal podatke v besedilni, slikovni, video in zvočni obliki.

Junija pa je naročnik, Posoški razvojni center, prejel tudi že opravljen projekt za izvedbo (PZI) oziroma popis izvedbenih del za sabotinski interaktivni center. Na osnovi teh dveh dokumentov bo lahko Mestna občina Nova Gorica na Sabotinu v prihodnjih letih izvedla istoimensko investicijo, za katero bo del sredstev namenila iz lastnega proračuna, preostanek pa namera pridobiti iz evropskih programov.

bottom of page