top of page

Dejavnosti po delovnih sklopih

V tem prispevku predstavljamo dejavnosti, ki so se izvedle v prvi polovici tega leta po posameznih delovnih sklopih projekta NETWORLD.

V okviru delovnega sklopa 2: Komunikacija se je pripravilo komunikacijski načrt in splošni promocijski material. Projektni partnerji pa so poskrbeli, da se projekt predstavlja tudi na socialnih omrežjih (FB in Twiter) in spletnih straneh.

V delovnem sklopu 3: Podatkovna baza in strategija so se izvedli intervjuji s predstavniki različnih institucij in organizacij, katerih odgovori bodo služili pri pripravi transnacionalne podatkovne baze dediščine prve svetovne vojne ter pri pisanju strategije ohranjanja in trajnostne uporabe dediščine prve svetovne vojne. Pomembne so bile aktivnosti, ki jih prepletamo z vsebinsko sorodnimi projekti; na primer udeležba predstavnikov Posoškega razvojnega centra in Ustanove "Fundacije Poti miru v Posočju" na konferenci DTP projekta Danube Plat_Form 21 na Dunaju, ki je bila posvečena odkrivanju, raziskovanju in predstavitvi manj znane (skrite ter prikrite) dediščine.

Skozi delovni sklop 4: Kakovostni kulturni turizem so se uredile poti in zaščitne ograje po muzeju na prostem Ravelnik pri Bovcu. S pomočjo zunanjih izvajalcev pa se je pripravil idejni načrt za Sabotin – Park miru ter popis izvedbenih del (PZI) novega informacijskega centra za obiskovalce na Sabotinu. Začel se je tudi razvoj mobilne aplikacije za predstavitev zgodovinskih dogodkov in dediščine po Kobaridu.

V delovnem sklopu 5: Predstavitev in testiranje večje dejavnosti še niso bile izvedene, so se pa v tem času že definirale osnove za predstavitev blagovne znamke Poti miru (Walk of Peace) na območju partnerskih držav.

V okviru delovnega sklopa 6: Izobraževanje in dogodki sta se odvila dva vidnejša dogodka, in sicer razstava o ženskah v prvi svetovni vojni ter koncert vojaških orkestrov Zbogom orožje. Konec junija pa se je Športnemu društvu Sonček v okviru počitniškega programa Poletje ob Soči pomagalo pri izvedbi prve delavnice za otroke.

Več o posameznih dejavnostih bomo poročali sproti.

bottom of page